Üdvözlünk!

Jelenleg mint vendég böngészed a fórumot!
A fórum teljes használatához Regisztráció szükséges!
A fórumra újra kell regisztrálnod, ha 2020 02. 15. előtti a regisztrációd!

Regisztrálok!

Summer Time (2001)

Zita

Moderator
Staff tag
Fordító
Csatlakozott
Máj 19, 2020
Üzenetek
36
Summertime (2001)

Summertime-862388621-large.jpg


Bemutató:


Hangul: 썸머타임
Rendezte: Park Jae-Ho
Írta: Yoo Kab-Yeol
Bemutató dátuma: 2001.05.26.
Játékidő: 103 oerc
Nyelv: Koreai
Ország: Dél-Korea


Szereplők:
Kim Ji-Hyeon - Hie-ran
Choi Cheol-Ho - Tae-yeol
Ryu Soo-Young - Sang-ho
Song Ok-Suk - Ki-wok
Jeong-yun Bae - Young-mi
Choi Seong-Min
Yun Yeong-Keol
Jang Sung-Won
Kim Sun-Hwa
Lee Seung-Hoon
Ahn Byung-Kyung

Nehezen szántam rá magam ennek a filmnek a fordítására. Legalább két, de lehet több éve csücsült a gépemen. Nehéz téma, nehéz film. Erősen +++++18-as. Csak Poy Soo-Young vett rá (és Nelli sok-sok segítsége), hogy befejezzem. Ez a film a kiszolgáltatottságról és a magányról szól.
Csak az nézze meg akit az erotika és az erőszak nem riaszt vissza.

A May 18 (2007)koreai film összefoglalójában leírják Kwang-ju városban történt eseményeket. Ez a film részletesen foglalkozik ezzel. A Summer Time (2001) című filmben egy olyan fiatalemberről van szó, aki elmenekül, mert azt gondolja őt is keresi a rendőrség a zavargások miatt. Miután sikerül búvóhelyet találnia, titokban meglesi az alattuk lakó fiatal párt. Ezt a történetet dolgozza fel a film, a fiatal pár és a felettük lakó életét és tragédiáját.

Az elkövetkező pár sorban Nelli az Ázsia film oldalról egy rövid összefoglalót állított össze a zavargásokról:

"1980. május 18-a a modern koreai történelem olyan pillanata, melyet napjainkig sok kérdés övezett. A korábban legitim diktatúra Park Chung-hee elnök 1979-es meggyilkolásával véget ért. A hirtelen támadt hatalmi vákuumban az addig elfojtott demokratikus mozgalmak felerősödtek, főleg az egyetemisták körében, de a hatalomra éhes katonai vezetők is akcióba léptek és statáriumot vezettek be. A reformot követelő diákoknak több sem kellett, az utcára vonultak, és a katonai kormányzat lemondását, illetve az időközben a városokba kirendelt csapatok visszavonását követelték. A legmesszebb Kwang-ju városa ment el, melynek lakosai eleinte békésen demonstráltak, majd utcai harcokba bocsátkoztak, végül, miután fegyverekhez jutottak, milíciát alakítottak, s szembeszálltak a jól képzett fegyveres erőkkel.
Elszántságukat mi sem bizonyítja jobban, minthogy sikerült a városból kiverni a katonaságot, amit persze a vezetés nem nézett jó szemmel. Pár nap múlva az alakulatok megvárva az erősítést s így jelentős túlerőbe kerülve visszatértek, s alig 90 perc alatt módszeresen lemészárolták a városháza védelmére összegyűlt ellenállókat. A hivatalos jelentések szerint mintegy 200 ember veszett oda a 10 napig tartó incidensben, melyet ma már a későbbi demokratikus átalakulás előfutárának tekintenek."
http://www.azsiafilm.hu/ismertetok/korea/1766-may-18-2007

Mega link:


Online:
Videa:


http://videa.hu/videok/film-animacio/summer-time-1.-3Vd6$WXIA3KWJfYbo
http://videa.hu/videok/film-animacio/summer-time-2.-AZKRBh$lK48QR7G87


Felirat:
 

Csatolmányok

Utoljára moderátor által szerkesztve:
Top