Üdvözlünk!

Jelenleg mint vendég böngészed a fórumot!
A fórum teljes használatához Regisztráció szükséges!
A fórumra újra kell regisztrálnod, ha 2020 02. 15. előtti a regisztrációd!

Regisztrálok!

Wife of a Spy - A kém felesége

mili56

Moderator
Staff tag
Fordító
Csatlakozott
Máj 26, 2020
Üzenetek
100
A film címe:

A kém felesége

Wife of a Spy

スパイの妻


3001c24598e9634.jpg


Rendezte: Kiyoshi Kurosawa

Forgatókönyv: Ryusuke Hamaguchi, Tadashi Nohara, Kiyoshi Kurosawa

Műfaj: történelmi film, romantikus filmdráma

Producer: Teruhisa Yamamoto

Fényképezte: Tatsunosuke Sasaki

Bemutató: 2020. október 16.

Vetítési idő: 115 min.

Forgalmazó: Bitters End

Nyelv: lapán

Ország: Japán

A 2020-as Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon (Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica) elnyerte a LEGJOBB RENDEZŐNEK JÁRÓ DÍJAT, az Ezüst Oroszlánt. (Megjegyzem, ezen a fesztiválon magyar Mundruczó Kornél: Pieces of a Woman című filmjéért kapott elismerést.)

A filmről:

Japánban, Kobe városában játszódik a film, a II. vh. előestéjén. Az országban egyre erősödő nacionalizmussal szemben álló, önmagát világpolgárnak nevező főszereplő egy külkereskedelmi céget vezet, és kedvtelésből filmeket forgat. Felesége és unokaöccse is szívesen szerepelnek alkotásaiban. Kurosawa „film a filmben” technikája meghatározó kifejezőeszköz ebben a filmben. Az idillinek tűnő házasságot elsősorban a politika, másodsorban mindkét fél családon kívüli - nem feltétlenül szerelmi - kapcsolatai zavarják meg. A történésekkel Kurosawa remekbe szabott, lakonikus ábrázolásával kitűnő történelmi tablót és markáns filmbéli jellemeket tár elénk. Ez a film is, mint annyi másik, rámutat a háború mélységes igazságtalanságaira, arra is, hogy a világ egyetlen szöglete sem maradhat ki egy világháború pusztításából. A mai, globalizált világ számára fölkínál egy hőstípust, a kozmopolitát, aki úgy képes a nacionalizmus ellen tenni, hogy nem csak egy ország igazságáért küzd. Ugyanakkor kérdőmondatot tol az arcunkba: vajon a világpolgár nem lesz árulója a saját hazájának?

Aki megnézi ezt a filmet, elgondolkodhat rajta, hogy a családi kötelékek meddig bírják a szakítópróbát, van-e olyan küldetés a mai ember számára, amely fölülírja a személyes boldogság igényét, megérdemli-e egy olyan haza a polgárai hűségét, amely kegyetlenséggel torol meg minden szabad gondolatot és hogy létezik-e a világunkban olyan biztos pont, amely minden körülmények között érdemes arra, hogy megbízzunk benne.

A főszereplők:

Azon kívül, hogy tanúja voltam kitűnő játékuknak ebben a filmben, munkásságukról csak számszerű információkkal szolgálhatok, de ezek nagyon beszédes adatok.

Yū Aoi (35 éves), a női főszereplő eddigi munkásságát 87 film és filmsorozat jelenti, és csak ezért a filmért négy jelölést kapott jelentős filmes díjakra.

Partnere: Issey Takahashi (40 éves) számára ez a szerep volt a 110. filmszerep.

BEMUTATÓ


TECHNIKAI ADATOK ÉS LETÖLTÉS

Online link
VIDEA LINK. KATTINTS RÁ!

A felirat az Avistazon taláható Wife of a Spy 2020 1080p AMZN WEB-DL DD+ 5.1 H.264-Anonymous verzióhoz készült.

Innen is le tudjátok tölteni. Itt kétféle minőségben van fent. Kattintsatok rá a letölteni kívánt verzióra, majd amikor megjelenik a videó, akkor vagy mentés másként (firefox) vagy pedig a jobb oldalon alul megjelenő három pontnál a letöltés (opera, chrome)


FILM LETÖLTŐLINK

Magyar felirat:
 

Csatolmányok

Utoljára moderátor által szerkesztve:
Top